Café Rustique Din guide til det franske kjøkkenet

Restauranter i Norge skårer høyt

Det er mange kriterier som spiller inn hvis en restaurant skal regnes som god. Dette inkluderer alt fra atmosfære og servicenivå til råvarekvalitet og presentasjon av matrettene. For å komme øverst på listene over gode restauranter må spisestedet skåre høyt på alle disse kriteriene, og det er det faktisk flere norske restauranter som gjør. Noen av dem har så god kvalitet at de har fått plass i Michelin-guiden, som kårer de beste restaurantene på verdensbasis.

Michelin-stjernene er stort sett forbeholdt restauranter som ligger i hovedstedene, og det er hele fire restauranter i Oslo som står på denne listen, nemlig Statholdergaarden, Maaemo, Ylajali og Fauna. Hvis du vil få en helt spesiell matopplevelse i Norges hovedstad, bør du avlegge et besøk på en av disse spisestedene.

White Guide

Du kan også få et fantastisk restaurantbesøk når du befinner deg på andre steder i Norge. En annen guide som kårer gode restauranter, er White Guide, som foreløpig ikke har det samme kvalitetsrenommeet som Michelin, men som likevel er en guide du absolutt kan stole på når det gjelder kvalitet. Nylig fikk for eksempel Vestfoldrestauranten Engø Gård på Tjøme en plass i White Guides Very High Class-kategori, og her kan du både få nydelig mat og et hyggelig opphold på hotellet i Oslofjordens vakre skjærgård. Om sommeren er dette virkelig et sted som kan anbefales på det sterkeste.

Oslofjorden

Det vestlandske kjøkken

På en helt annen kant av landet, nemlig i Bergen, kan du også få eksklusive opplevelser i matveien. Er du ute etter en spesielt hyggelig kveld med gode venner eller familie, bør dere få med dere en 7-retters middag på Colonialen. Atmosfæren og maten har alt du trenger for en vellykket kveld. I Bergen kan også restauranten 1877 anbefales. Her vil du møte hyggelig betjening som gir ypperlig service, og du kan få servert mat laget av kortreiste og sesongbaserte råvarer.

I verdensklasse

Norge har noen av de beste kokkene i verden og lange tradisjoner for å lage god mat. I tillegg har vi et svært stort spekter av gode, lokale produkter, for eksempel grønnsaker, fisk og frukt. Dette har alt å si når du besøker en god restaurant i en av Norges byer eller tettsteder.