Café Rustique Din guide til det franske kjøkkenet

Mat tilgjengelig via nettet

Sallad

Lyst på ny kunnskap om mat?

Det finnes mange måter å læres seg mer om mat, her har du noen av dem!

De fleste av oss kjenner noen som er veldig glad i god mat, men ikke like glad i å stå på kjøkkenet. Ofte er det fordi det skorter på kunnskapene om matlaging, men dette kan du gjøre noe med! I dag er det mange spennende matoppleveler og kurs tilgjengelig, slik at du eller noen du er glad i kan lære mer om det å lage god mat.

Kokkeprogram

Ikke undervurder inspirasjonen og kunnskapen du kan få gjennom matprogrammer på tv. De siste årene har det nærmest vært en revolusjon på denne fronten med programmer som Masterchef, Hells Kitchen og kokker som Jamie Oliver, Gordon Ramsey og Hester Blumenthal. Allverdens teknikker og nyvinninger er tilgjengelig via nettet og kabelen din, det er bare å sette seg ned med notatblokka!

Gå på kurs!

Noen trenger å gjøre selv for å lære, da kan kurs være tingen. Dette er også noe du kan gjøre sammen med noen du er glad i. Kjøp gavekort på Youwish.no eller andre steder som tilbyr gavekort på opplevelser.

“Italienerne med sine stolte mattradisjon ville fnyst av vår pizza Grandiosa og slappe spaghetti, italiensk mat er så mye mer! Det handler om respekt for gode, ferske og fargerike råvarer, behandler du dem riktig kan du trylle frem de lekreste retter.” – http://youwish.no/opplevelser/italiensk-matkurs

Det er lurt å ta kurs i forskjellige retningen innenfor det internasjonale kjøkkenet. Noen vil gjerne foretrekke å starte med de franske klassikerne, men gå like gjerne for den maten du allerede liker og har interesse for. På den måten er det lettere å få nye smaksopplevelser, utvikle smaksløkene og ikke minst få tilgang på nye og spennende teknikker. Hva med å lage egen spaghetti for eksempel?